Leefstijlgeneeskunde 2: Voeding, fysiologie en preventie

Nascholing Integrative Medicine

Tijdens deze dag neemt u kennis van het microbioom en de samenstelling van het microbioom. De regulatie van het mucosale immuunsysteem wordt besproken en de invloed van leefstijl en antibiotica op het microbioom zal worden uitgelegd. U krijgt inzicht in de verschillen tussen onze huidige leefstijl en de oerleefstijl en wat de gevolgen hiervan zijn. Er wordt gekeken naar een evolutionaire benadering op ziekte en gezondheid. Daarnaast neemt de deelnemer kennis van hoe de energievoorziening werkt en krijgt men een inleiding in de voedingswetenschap waarbij verschillende macro- en micronutriënten worden uitgelicht. Tot slot zal aandacht worden besteed aan de praktische toepassing van leefstijlinterventies op het gebied van voeding. Tijdens dit onderdeel zal voeding, suppletie en probiotica worden besproken. 

PROGRAMMA 12 DECEMBER

10.00 10.15 uur Dagopening: Dr. Bram Tjaden, huisarts en mindfulness trainer
10.15 11.15 uur Hoe worden we en blijven we gezond met voeding? Dr. Remko Kuipers, cardioloog in opleiding en onderzoeker
11.15 11.45 uur Pauze
11.45 12.45 uur Inleiding in de Voedingsgeneeskunde: Prof. dr. Frits Muskiet, hoogleraar biochemie en klinisch chemische analyse
12.45 14.00 uur Lunch
14.00 15.00 uur Het microbioom bij gezondheid en ziekte: Prof. dr. Ger Rijkers, hoogleraar biomedische- en levenswetenschappen
15.00 15.30 uur Pauze
15.30 16.30 uur Voeding en microbioom in de praktijk: Karin Pijper, huisarts en orthomoleculair arts
16.30 17.00 uur Samenvatting en dagafsluiting: Dr. Bram Tjaden, huisarts en mindfulness trainer

Accreditatie aangevraagd bij KNMG Cluster 1, KNMG AbSG, AVIG en NVAA.

Hier kunt u zich inschrijven

Leefstijlgeneeskunde 2: Voeding, fysiologie en preventie - € 195,00
Inschrijven

Uw winkelmandje

Uw winkelmandje is leeg

Details locatie
Woudschoten
Woudenbergseweg 54
3707 HX
Zeist
https://www.woudschoten.nl/

Details locatie